Pages

Happy Heart > Happy Soul > Happy Mind > Happy Love > Happy Life

Saturday, April 7, 2012

Langkawi Trip 2012

Selepas 5thn kami kembali semula ke langkawi! Lagi best siap bwk anak sekali.. Hahaha 5thn dahulu gi langkawi dgn kwn2 n masih bujang..

Kitorg bercuti ke langkawi dari 2-5 apr. Beli tiket air asia dari tahun lepas lagi.. Nak kata murah sgt xde lah.. Tambah tolak segala rm600 lebey jugak utk flight sahaja.



Kami sampai kt airport langkawi pukul 1 tghari. Flight lebih kurang sejam aje. Xsempat nk tido pon tau2 dh sampai.. Huhu



Sampai je airport terus amek kereta sewa.. Sebab kami pergi 2 family.. Total semua 7 org termasuk 3 budak kecik.. Jadi kami amek Innova sebab besar. Lagipon kami dpt special price. Rm300 sewa innova utk 3 hari. Murah kan? Kwn suamiku yg arrange psl keta. Alhamdulillah la dpt murah :D

Lepas tu alhamdulillah juga lagi sbb hotel pon kami dpt murah juga. Akak sewa kereta tu rekemen Landcons hotel sbb dia dekat ngn pantai,berdepan ngan underwater world, banyak kedai makan.. Kitorg pon ok jek.. Kebetulan masa nak amek hotel tu abah mertuaku call.. Suamiku bitau la nak sewa kat landcons hotel.. Pastu terus abah dia soh tunggu jgn amek dlu.. Sebabnya.... Owner hotel tu kawan dia.. Hoihoi.. Memang rezeki kami laaa dpt bilik besar n harga murah sikit.. Alhamdulillah



Hotel landcons tu kat area pantai cenang.. Mmg dkt sgt pon jalan kaki aje.. Bilik pon ok kena dgn harganya..

Kat sana kami naik cable car.. Sorang kena caj rm30.. Lais naik free sbb dia bwh umur.. Huhu..


Aku sebenarnya gayat n takut gak nak naik.. Tp kuatkan semangat aje..huhu..



Pemandangan dari atas.. Cantik kan? Kami x berapa berjalan sgt kat sana sbb masing2 bwk anak kecik.. Dorg penat.. Kitorng lg la penat.. So byk berehat je dlm bilik aka tidoq.. Hahaha tu pon sebab bercuti kan.. Nak rehat..


Tp yg paling best suamiku sgt berani utk terbang di langit.. Hohoho.. Utk terbang dgn parasailing ni kena bayar rm55.dia bagi diskaun rm5 katanya sbb org kita2.kalau foreigner rm60 sorang.. Perghhh aku kira2 mmg kaya dorg.. Klu bisnes tu dorg yg punya aku rasa sehari collection rm6k senang2 aje..

Ada masa terluang bwk lais mandi swimming pool la..










Pelampong tu beli khas sbb nak bg lais swimming.. Beli kat bazaar kt tepi hotel.. Rm15 drpd rm30. Dpt diskaun lagi.. Terima kasih. Tp rasanya mmg harganya gitu2 tp dorg naikkan sbb byk tourist kan..

Yg paling best adalah coklat! Wohooo mmg aku beli tu jelah xde beli benda lain.. ;P ferrero rocher my feveret! I feel like im in heaven.. Mcm2 coklat dah aku rasa.. Tp ferrero rocher tetap dihatikuuuuu! U are the best lah..

Lepas 4 hari, waktu utk pulang ke KL.. alhamdulillah semuanya selamat :) insyaallah lagi 5 thn kitorg kembali lagi.. Maybe masa tu tambah bwk adik lais pulak.. Haha! Adiossss


Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Fyfy Liew said...

wah bestlah g bercuti kan ^^ comel lais,dah besar ye.

CintaZulaikha said...

last pergi bulan 1 arituh....humm, bestttttttttt kan

~::Chenta::~ said...

sangat menarik ...
berbaloi baloi!!!